„Z mięsem drobiowym przez pokolenia” – konkurs kulinarny dla KGW


Stowarzyszenie Innowatorów Wsi jest organizatorem drugiej edycji konkursu „Z mięsem drobiowym przez pokolenia”, który jest szansą na promocję dań regionalnych.
Celem konkursu jest promocja kół gospodyń wiejskich oraz ich działań na rzecz promocji lokalnej kuchni, tradycji oraz nowoczesnych technik kulinarnych.
Zadanie konkursowe polega na zaproponowaniu regionalnych dań opartych na mięsie drobiowym oraz propozycji miejsca realizacji materiału filmowego promującego wspomniane dania.

Do oceny zostaje zakwalifikowanych maksymalnie 20 KGW z jednego województwa.
W wyniku oceny zgłoszeń wybranych zostanie 16 KGW, po jednym z każdego województw.
Wspomniane koła zaprezentują regionalne dania oparte na mięsie drobiowym, a efektem tego spotkania będzie wyjątkowa książka kucharska pt. „Z mięsem drobiowym przez pokolenia – Tom II JESIEŃ”.

Uczestnicy będą mieli możliwość udziału w nagraniach filmów promujących ich dania, które będą następnie publikowane na platformie YouTube.
W konkursie przewidziane są nagrody rzeczowe o wartości od 2.500 zł do 6.000 zł:
– I miejsce — nagroda rzeczowa o wartości 6.000 zł brutto;
– II miejsce — nagroda rzeczowa o wartości 4.500 zł brutto;
– III miejsce — nagroda rzeczowa o wartości 2.500 zł brutto.
Członkowie KGW, które dostaną się do konkursu otrzymują również dyplomy oraz upominki.
Termin przesyłania zgłoszeń upływa 17 września 2024 r.
Zgłoszenie należy przesłać za pośrednictwem formularza dostępnego TUTAJ
Więcej informacji TUTAJ

105