„Dzika gastronomia – rośliny z naszych łąk i pól w domowej kuchni” – zaproszenie na wykład


Wójt gminy Dydnia serdecznie zaprasza mieszkańców powiatu brzozowskiego na bezpłatny wykład pt.: „Dzika gastronomia – rośliny z naszych łąk i pól w domowej kuchni” realizowany w ramach II etapu koncepcji „Uniwersytet Samorządności” objętej Podkarpackim Programem Odnowy Wsi na lata 2021-2025.

Wykład realizowany jest w ramach bloku ekologicznego. Poruszone zostaną zagadnienia w zakresie dostępnych roślin, wraz ze sposobami zastosowania jej w codziennej diecie, jak również w odniesieniu do ich dobroczynnych i prozdrowotnych właściwości.

Wykład zostanie przeprowadzony przez Bieszczadzki Uniwersytet Ludowy w Sali Urzędu Gminy w Dydni (Dydnia 224) 8 września 2023 r. o godzinie 9:00.

Więcej informacji i zapisy pod nr. tel.: 13 430 81 52

Liczba miejsc ograniczona. Termin zgłoszeń upływa 7 września 2023 r. o godz. 15.00.

Plakat do pobrania TUTAJ

306